Regler för pengasystemet

Här finner du:
1) Samtliga regler – allt du behöver veta för att kunna spela spelet. 2) Guider för hur starta en karaktär, använda och anpassa bilder samt hur du skapar en fastighet. 3) Info och regler gällande Organisationer, Verksamheter och Rättsväsendet
Användarvisningsbild
Blackfoot
Webbplatsadministratör
Inlägg: 40
Blev medlem: lör 29 sep 2018, 16:50

Regler för pengasystemet

Inlägg av Blackfoot » sön 06 okt 2019, 17:01

Bild


Insättningar och Överföringar

Tjäna pengar i spelet
När du beviljas pengar av en moderator sätter moderatorn över pengarna till din karaktär. Du behöver inte göra någonting.

Överföring mellan spelare
För att kunna föra över pengar till en annan spelare måste transaktionen kunna knytas till en faktisk händelse i spelet – du/ni måste alltså rollspela överföringen. Längst ner i inlägget i vilket överföringen sker skriver du ex: "10 000kr överförs till Sven Svensson". Sedan är det fritt fram att föra över pengarna. För att föra över pengar till en annan spelare klickar du på [Donate] intill deras profil.


Svarta och Vita pengar

Pengar på fickan
Pengarna du har på fickan kan du använda till vad som helst. Även att det i spelet kallas "På fickan" behöver dessa pengar inte nödvändigtvis vara "på fickan".

De är helt enkelt där du rollspelat att du lagt dem. Men om du inte nämnt att de är någon annanstans än just på fickan så ligger de i din ficka.

Pengar på banken
Att sätta in pengar på banken kräver antingen:
1) att summan du sätter in är max 5000kr per dag och tillfälle
2) att pengarna kommer direkt från en laglig verksamhets inkomst

Exempel 1: Sven Svensson har en bowlinghall som ger honom 20 000kr per vecka. De pengarna kan han sätta in på banken.
Exempel 2: Eva Evasdottir säljer heroin för 20 000 per vecka. De pengarna kan EJ sättas in på banken utan måste förvaras utanför banken, det vi kallar "på fickan" eller "on hand".


En uppenbar fördel med att ha pengar på banken är att de är svårare för andra spelare att stjäla från dig.


Skatteverket

Underskatta inte Skatteverkets doftkörtlar! Får de nys om att du fifflat med bokföringen kan du förvänta dig att de slår ner mot dig, och då ger de sig inte förrän de vänt upp och ner på varenda krona du har.

***

Låst