Regler för Organisationer , Verksamheter och Rättsväsendet,

Här finner du:
1) Samtliga regler – allt du behöver veta för att kunna spela spelet. 2) Guider för hur starta en karaktär, använda och anpassa bilder samt hur du skapar en fastighet. 3) Info och regler gällande Organisationer, Verksamheter och Rättsväsendet
Användarvisningsbild
Blackfoot
Webbplatsadministratör
Inlägg: 40
Blev medlem: lör 29 sep 2018, 16:50

Regler för Organisationer , Verksamheter och Rättsväsendet,

Inlägg av Blackfoot » fre 04 okt 2019, 06:58

Organisationer

NPC

Personalen på Skurk har skapat flera NPC-organisationer som spelare kan gå med i eller samverka med. Varje NPC-organisation kommer färdigt med sitt eget territorium, hierarki, anmärkningsvärda medlemmar, brott, egendom och förmåner. Spelare uppmuntras att använda, manipulera och dra nytta av allt detta på vilket sätt de vill. För att gå med i en NPC-organisation begär du bara medlemskap i respektive forum. Observera att IG-världen inte är begränsad till NPC-organisationer som personal har skapat. Spelare är helt fria att skapa, presentera och integrera NPC-organisationer i spelet.

PC

Vill du istället leda en organisation som du skapar själv? Allt du behöver göra är att skriva i forumet ”Starta en organisation” och ge oss namnet på din organisation, det territorium du vill göra anspråk på, PC-medlemmar, hierarkin eller rankningssystemet och en kort historia/bakgrund. Om du kan få två andra medlemmar att gå med, kommer samtliga medlemmars namn att vara i samma färg (en färg som du bestämmer). Ni kommer även att få ett privat forum som bara ni kan se.


Verksamheter

En verksamhet är ett bra exempel på någonting du måste förvärva genom bedömningsystemet. Se Regler för bedömningsystemet för hjälp med detta. Verksamhetsintäkter är något du själv behöver inkassera. Inkomster räknas per vecka. Om du har blivit beviljad en verksamhet som ger dig 10 000kr i veckan så är det upp till dig att, tidigast efter en vecka, skriva om att din karaktär inkasserar pengarna. Du skriver vilken inkomst du anser dig ha tjänat (i detta fall 10 000kr). Sedan lägger du upp en länk till inkasseringsinlägget i bedömningsforumet och väntar. En realistisk inkomst kommer att beviljas. Inkasserandet av inkomster behöver inte vara ett långt inlägg.

Om du får en annan spelare (ej NPC) att använda din verksamhet så fördubblas din vecko-inkomst. Den fördubblas om du länkar och bevisar att din verksamhet användes av en annan spelare. För varje gång en spelare använder din verksamhet (och försök inte bluffa, annars stänger Skatteverket ner din verksamhet) får du dubbelt så mycket. Om ytterligare en spelare använder ditt företag – trippla det! Resultat x antal spelare= vinst!
 • Inaktivitet
  Alla verksamheter som inte rollspelas i inom 30 dagar anses vara inaktiva. Detta kommer att resultera i att verksamheten är öppen för andra spelare att köpa/ta över.
 • Ägarens död
  Skulle ägaren bli dödad eller handlingsförlamad och det inte finns något testamente kommer verksamheten att tas över av personalen tills att en ny ägare köper den från personalen.
 • Kodning
  När du blir beviljad en verksamhet så måste du göra ett inlägg i den stadsdel där verksamheten ligger. Det inlägget kodar du upp med bilder och text som beskriver verksamheten och hur mycket pengar den drar in, om du har några NPCs som jobbar där osv. Verksamhetssidan måste hållas uppdaterad - om den inte är det, ogiltigförklaras allt som lagts till senare än verksamhetens fem senaste inlägg. För att vara säker på att all kod är godkänd, posta i bedömningsforumet. Är du osäker, ta kontakt med personalen.

Rättsväsendet

Spela som polis

Anslut dig till polisen och gör din del för att städa upp gatorna.

Kriterier för anslutning

Skapa en karaktär, ansök om att jobba inom Polisen genom att göra ett inlägg i "Polisregistrering", sedan är det bara att köra!

Rättssystemet
 • Arrestering
  Att arrestera människor är en grundpelare i att spela som polis. För att arrestera någon måste du antingen (a) inleda en utredning av en brottsplats eller (b) lyckas fånga en misstänkt i rättsakten. Undersökningar kommer att ha ett 48-timmarsfönster innan delar av brottsplatsen och bevisen börjar försämras. Varje dag efter 48 timmar blir det mindre och mindre sannolikt att du får trovärdiga bevis, och desto mer troligt blir det att personalen kommer att ge dig en kontring. Arresteringar på plats är mer rakt på: personal kommer att uppmanas att lämna tråden där brottet begås upplåst i minst 24 timmar, vid vilken tidpunkt en polis får placera en arresteringsflagg. Efter att en flagg har placerats har polisen 24 timmar på sig att skriva sin faktiska arrestering. Poliser kan kapa brottet vart de vill och hoppa in i berättelsen. Detta kan resultera i en personalkontring, som även allt annat kan resultera i, men den misstänkte kommer då att ges 24 timmar för att försvara sig. En personal kommer antingen att fatta ett beslut eller låta polisen reagera en gång till. På samma sätt som det fungerar i en strid där parterna skriver vartannat inlägg. Obs! Polisen, var kreativ med din arresteringsflagg. Att hävda att vara i området vid den specifika tiden kan bara fungera en gång eller två gånger. Utnyttja saker som 112, konstnärlig frihet osv. Observera också, om en polis skickar en arresteringsflagg förväntas hen fullfölja arresteringen. Att överge din arresteringsflagg eller dra tillbaka den kommer att resultera i IG disciplinära åtgärder.
 • Rättegångar:
  Rättegångar suger. Verkligen. Tyvärr beviljas statens fångar rätten att få sin sak prövad i domstol. Fångar har två alternativ: A) erkänna sig skyldig till brottet och acceptera ett lättare straff, eller B) hävda sin oskuld och förbereda sig för att försöka motbevisa anklagelserna. Om en fånge väljer alternativ A kan de omedelbart börja avtjäna sitt straff. Om en fånge väljer alternativ B har finns det ett snabbt (och testat) sätt att effektivisera processen. För det första kommer polisen som arresterat fången att ha 24 timmar på sig att skriva ETT rollspelsinlägg som anger deras sida av rättegången, introducera/granska vittnen, bevis etc. i ett försök att bevisa att fången är skyldig. Fången kommer då att ha 24 timmar på sig att diskreditera vittnen, bevisen eller polisen i allmänhet i polisens enda inlägg. En personal kommer sedan att läsa arresteringen (om inte de redan har gjort det), båda sidor av rättegången, och sedan avgöra hur rättegången slutar. Om en fånge väljer alternativ B och vinner fallet, kan polisen drabbas av IG disciplinåtgärder, och fången blir inte bara befriad, utan kommer även att få en belöning av personalen. Om en fånge däremot väljer alternativ B och förlorar fallet, kommer fången att få ett hårdare straff medan polisen får belöningen av personalen. Om ingen av polisen eller fången deltar i 24-timmarsfönstret, kommer fallet att läggas ner, till förmån för den senare.
 • Fängelse:

  Beroende på vilket brott du begått kommer du att bli dömd till fängelse i (x) antal dagar. Vi inser att detta är orealistiskt, men vi inser också att det inte skulle vara roligt om vi faktiskt dömde karaktärer till IRL-år i fängelse. Medan du befinner dig i fängelse kan du fortsätta att spela utanför fängelset med de av dina tillgångar som inte beslagtagits. Till en början kanske det verkar vara en dålig sak att ha hamnat i fängelse, men det är inte så dåligt som det kan låta. Bakom gallret finns en hel kriminell värld. Det finns gäng att göra kontakter med, skumraskaffärer att pyssla med, pengar att tjäna och andra fördelar att tillskansa sig. Allt hänger på hur innovativ du är. Du kanske blir vän med ett gäng eller korrupta vakter, så att du kan mörda rivaler som blir arresterade. Bli inte inaktiv under din fängelsevistelse; utnyttja den istället.


Typiska fängelsetider:
Mord: 7-14 dagar
Misshandel: 2-4 dagar
Stöld/Rån: 1-7 dagar
Brott mot vapenlagen: 1-4 dagar
Narkotikainnehav: 1-7 dagar
Narkotikaförsäljning: 1-7 dagar
Prostitution: 1-2 dagar
Illegalt spel: 1-2 dagar
Kidnapping: 3-7 dagar
Utpressning: 1-4 dagar
Anlagd brand: 1-4 dagar

Självklart kan domstolen kombinera anklagelser (exempelvis: (1) antal anlagda bränder, (3) mord, (1) rån) och skapa ett långt straff. Strafflängden varierar också beroende på variablerna. Straffet är strängare för innehav av heroin jämfört med marijuana, eller genom snatteri jämfört med väpnat rån.

[*] Överklaganden:
Du får få lov att göra (3) Överklaganden. Dessa överklaganden kan användas till att antingen försöka komma ut ur fängelset tidigare, baserat på bra beteende, eller till att överklaga resultatet av din rättegång så fort rättegången är avslutad. Vad överklagandet gör, beroende på vilken typ av överklagande du använder, är att ge dig ytterligare en chans i domstol.

Rättegångsansökan: -Du överklagar resultaten av din rättegång. För att göra så måste du först göra ett inlägg med de skäl som du anser gör dig förtjänt av ett överklagande. Om ditt överklagande anses orimligt kommer det att nekas och du kommer att tappa (1) överklagande. Om det istället beviljas, börjar rättsprocessen om igen. Om ditt överklagande beviljas och åklagaren inte önskar en ny rättegång kommer det att antas att åtalet är nerlagt, såvida inte brotten är av en sådan allvarlig karaktär att en anställd tar över åklagarrollen.

Frigivningsansökan: -I detta överklagande är det mellan dig och domaren det gäller. Du redogör för anledningarna till varför du anser att du borde bli frigiven tidigare, citerar vittnen och framhåller exempel på ditt utmärkta beteende i fängelset. Ibland händer det, men det är inget som är givet. Ditt överklagande kan fortfarande nekas.

Rang inom polisen
 • Polisassistent
 • Polisinspektör
 • Poliskommissarie
 • Polissekreterare
 • Polisintendent
 • Polisöverintendent
 • Polismästare
 • Biträdande regionpolischef (polismästare med tjänstegraden biträdande polisdirektör)
 • Regionpolischef (polismästare med tjänstegraden polisdirektör)
Troligtvis börjar du längst ner, som antingen Polisassistent eller Polisinspektör. Om du har tidigare erfarenhet som en poliskaraktär finns det en chans att du kan få börja med en högre rang.

Material du beviljas när du ansluter

Polis
 • Sig Sauer P226 med hölster

 • Remington 870

 • Expanderbar batong med hölster
 • Handfängsel med hölster
 • Kommunikationsradio av märket Ericsson eller Sepura

 • Icke-avlyssningsbar kommunikationsradio av märket RAKEL

 • Lättare skottsäker väst, utanpå eller innanför – ditt val
 • Mobiltelefon
 • Pepparspray
 • Ficklampa
 • 2016 års Volvo XC70 Polisbil, civil eller inte – ditt val.
 • NPC partner med likvärdig utrustning
Poliser, precis som brottslingar, uppmuntras naturligtvis till rollspelande för fler NPCs, redskap och andra fördelar.

NPCs vs PCs

På kort sikt kommer du att bli outgunned och outnumbered. Det kommer att bli du och din NPC-partner jämfört med den dåliga killen och hur många NPC-spelare han tog med sig. Var som kriminell har fördelen i början hade LEO fördelen i slutet. LEO: s får ringa till och ta emot NPC-backup när de arresteras. Naturligtvis måste din begäran om säkerhetskopiering vara rimlig och den måste passa brottet. SWAT kommer inte att hjälpa dig, den som säljer dime-väskor på hörnet. Å andra sidan, om du svarar på en fullskalig shootout kanske du vill ha mer än en extra patrullbil. En av fördelarna med att leka som en LEO är det faktum att det finns en praktiskt taget oändlig pool av NPC och resurser för dig att utnyttja. Var smart och utnyttja. Akta,missbruk av denna fördel kan vara ganska farlig för din karriär och hälsa.

Lön

Poliser får en månadslön för rekvisition av nya objekt baserat på deras rang och prestanda. Ju fler spelare du arresterar desto sannolikt kommer du att bli befordrad och desto mer sannolikt kommer du att få bonusar.
 • Polisassistent: 25 000kr
 • Polisinspektör: 30 000kr
 • Poliskommissarie: 35 000kr
 • Polissekreterare: 40 000kr
 • Polisintendent: 50 000kr
 • Polisöverintendent: 60 000kr
 • Polismästare: 80 000kr

Hemliga rollspel

Poliser får lov att försöka (1) "hemlig RP" per månad. En hemlig vad!?! En polis kan välja en organisation eller en spelare som han skulle vilja rikta in sig på. Till exempel, om en polis vill sätta övervakning på ett gäng, gängledare eller någon annan medlem i gänget, kommer hen att skriva ett inlägg som förklarar processen och önskar en belöning, som alltid. Men istället för att skicka in det till bedömningsforumet, skickar de PM till den personal med högst rang, där kommer det att bli bedömt ... hårt. Hemliga rollspel är inget skämt, och belöningarna kan vara fantastiska, men du kommer att behöva jobba för det. Hemliga rollspel förväntas hålla en mycket högre standard, och en svår kontring eller två är vanligt. Om ditt hemliga rollspel inte håller den höga standard som förväntas kommer operationen att anses misslyckad och du måste vänta till nästa månad innan du försöker igen. Om en personal läcker ut det hemliga rollspelet till offret, eller annan någon för den delen, kommer den personalen att stängas av.

Låst