Guide: Skapa en karaktär och börja spela

Här finner du:
1) Samtliga regler – allt du behöver veta för att kunna spela spelet. 2) Guider för hur starta en karaktär, använda och anpassa bilder samt hur du skapar en fastighet. 3) Info och regler gällande Organisationer, Verksamheter och Rättsväsendet
Användarvisningsbild
Blackfoot
Webbplatsadministratör
Inlägg: 40
Blev medlem: lör 29 sep 2018, 16:50

Guide: Skapa en karaktär och börja spela

Inlägg av Blackfoot » sön 06 okt 2019, 20:27

VÄLKOMMEN TILL SKURK.NU!

BildGuide för nya spelare

Kul att du har hittat hit! Nu ska vi bara se till att du kommer igång med en karaktär. För att få din karaktär godkänd och kunna börja spela följer du stegen nedan.

Du är fri att skapa och spela med hur många karaktärer du vill.


1. Skapa din karaktär

1) Börja med att skapa ett inlägg i Biografi/Inventarium. Döp det till "[Din karaktärs namn]s Biografi/Inventarium". Observera att du för att skapa inlägget måste skriva någonting i själva meddelandet också.

2) Gå in på din profil (Klicka på ditt namn så att du kommer in på din inloggningsprofil) och välj "Redigera profil" ---> "Ändra signatur". Lägg sedan in URL-länken till din karaktärs Biografi/Inventarium.

3) KLART!

Obs! Glöm inte att ladda upp en profilbild!


2. Redigera Biografi/Inventarium

Nedan följer en mall för hur du kan utforma din Biografi/Inventarium-sida. Obs! Detta är endast en mall. Du får gärna använda den, men känn dig inte begränsad till den – ändra i den hur du vill.

Kod: Markera allt


[align=center][img=URL-ADRESSEN TILL DIN BILD][/img][/align]

----------------------------------
[size=150][b]Information[/b][/size]

[b]Namn:[/b]
[b]Födelsedatum:[/b]
[b]Födelsestad:[/b]
[b]Familj:[/b]
[b]Kännetecken:[/b]
[b]Styrkor:[/b]
[b]Brister:[/b]
[b]Röker:[/b]
[b]Dricker:[/b]
[b]Gängtillhörighet:[/b]
[b]Fängelsevistelser:[/b]
[b]Övrigt:[/b]
[b]Motto:[/b]

---------------------------------- 
[size=150][b]Bakgrund[/b][/size]
Lorem ipsum dolor sit amet, utamur tamquam insolens in vis, vis clita everti ad. In per tale voluptatum adversarium, per at quaeque urbanitas, pri ubique graecis ea. Mea ei suscipit gubergren, tantas postea at pri. Eos ad noster dicunt inermis. Vel case minimum accusam ei, wisi dolor feugiat cum ne.

Eros debet aeque vis ei, eam et facilisi theophrastus. Sed et erant placerat. Vim nullam putant vulputate ex, cu est diam adipiscing. Duo ad exerci prodesset, modus ullum scaevola quo eu, ad duo movet primis. Ex doming epicurei sit. Stet simul epicurei est eu, eu stet utinam ius.

---------------------------------- 
[size=150][b]NPCs[/b][/size]
[u][b]Namn[/b] [/u]
[i][Föremål][/i] 
---------------------------------- 
[size=150][b]Kontakter[/b][/size] 
[u][b]Namn[/b] [/u]
---------------------------------- 
[size=150][b]Personliga vapen[/b][/size]
[u][b]Namn[/b] [/u]
---------------------------------- 
[size=150][b]Fordon[/b][/size]
[u][b]Namn[/b] [/u]
---------------------------------- 
[size=150][b]Droger[/b][/size]

[b]Cannabis[/b]
0 kg

[b]LSD[/b]
0 kg

[b]Kokain[/b]
0 kg
---------------------------------- 
[size=150][b]Verksamheter/Fastigheter[/b] [/size]
[u][b]Namn[/b][/u]
[i]Stadsdel: Namn[/i]
[i][Inkomst per vecka: 0 kr][/i] 
---------------------------------- 
[size=150][b]Övrigt[/b] [/size]
[u][b]Namn[/b][/u]
----------------------------------
Obs! Varje gång du blir beviljad någonting (eller gör dig av med någonting) så uppdaterar du informationen under dessa rubriker. Varje tillägg eller avdrag ska bokföras genom att du skriver ett nytt inlägg i din Biografi/Inventarium där summan av tillägget eller avdraget står samt en länk till jobbet (skriften/verket/berättelsen/tråden) där ändringen beviljades.

Ps. Skulle du inneha andra droger eller föremål än de som finns i mallen så gör du helt enkelt en ny rubrik för det föremålet och skriv summan under. Ds.

3. Välkomstpaket!

Välj ett välkomstpaket (om du vill). Kopiera välkomstpaketens URL-adress och posta det som ett nytt inlägg i din karaktärs Biografi/Inventarie. Skriv sedan in grejerna som ingick i välkomstpaketet i din Biografi/Inventarie.

Om det ingår pengar i ditt valda välkomstpaket så gör du ett inlägg i bedömningscentralen och ber moderatorerna om pengarna.


4. Viktig information

Bedömning
En grundpelare i Skurks spelmekanik är Bedömning. Det innebär att du
1) längst ner i varje jobb (det är vad vi kallar ett verk/skrift/berättelse/inlägg där du vill lägga till eller dra ifrån tillgångar. Obs! Gäller ej ifall du skriver utan att önska lägga till eller dra ifrån tillgångar) skriver du de önskemål du har utifrån innehållet i din text. Önskemål är saker du vill ge din karaktär. Det kan handla om föremål, kontakter, NPCs, verksamheter, fastigheter eller andra förutsättningar. Har du inga önskemål om några nya tillgångar behöver du ju heller inte skriva några önskemål och således inte heller invänta beviljande eller avslag på dem.
2) Sedan skriver du ett inlägg i tråden Bedömningscentralen där du länkar till ditt nyss skrivna inlägg. På så sätt vet personalen att det finns ett inlägg som väntar på bedömning.
3) En i personalen läser ditt inlägg och beviljar eller avslår dina önskemål, baserat på innehållet i ditt inlägg. Har du exempelvis önskat en bil men aldrig nämnt en bil så kommer det att avslås. Personalen bedömer också efter andra premisser. Har du exempelvis skrivit en kort inlägg där du önskar dig hundra miljoner kronor för att ha sålt ett gram cannabis så kommer det att avslås. Hundra miljoner kommer för den delen ofta att avslås om det inte är så att du har jobbat länge och väl och byggt upp någonting som skulle kunna dra in den sortens stålar.
4) När ditt inlägg är bedömt kan du se vad du beviljats. Du får då lägga till de sakerna till din karaktär (i Biografi/Inventarium) och fortsätta spela.
Obs! Ha endast ett jobb för bedömning åt gången.

Introduktionsinlägg
Ett förslag är att du tittar under Nyheter och Rykten på gatan för att få en bild av situationen och inte gå miste om viktig information. Sedan väljer du i vilken stadsdel du vill att din karaktär ska starta. Det allra första inlägget, eller "jobbet" som vi kallar dem här, blir ett introduktionsinlägg. I introduktionsinlägg förväntas du ge en bild av vem din karaktär är och vart karaktären kommer ifrån, vilka kontakter, NPCs och föremål karaktären redan har. I ett introduktionsinlägg har personalen lättare för att bevilja saker som annars skulle krävt lite mer arbete av dig för att få tag i – din karaktär har ju haft ett helt liv hittils på sig att skaffa prylarna du lägger in önskemål om.

När du gjort ditt introduktionsinlägg är det bara att fortsätta på samma sätt. Och glöm inte att interagera med andra spelare! Det är det bästa med spelet – att spela tillsammans (även om det kan betyda att ni är fiender).

Har du några frågor kan du ställa dem i hjälpforumet eller pm:a en moderator/administratör.

Sist men inte minst: Ut och ha kul! Allt är möjligt – endast fantasin sätter gränserna!


5. Börja spela!

När du gjort allt ovanstående är din karaktär godkänd och du kan börja spela.


Senast uppknuffad av Blackfoot sön 06 okt 2019, 20:27.

Låst